Islänningar är ena jävlar på tårtor må jag säga. Jag har fått smaka en hel del tårtor här och ingen har varit som i Sverige där vi har ätit samma skittårtor sen 1700-talet. Princesstårta och andra gräddtårtor som just det, BARA är en massa grädde.
Här har man förkärlek för choklad och glasyrer. Vackra bakverk som smakar gott, utan en massa grädde som man bara vill spy av. Hemma hos mig så vill min mor alltid envisas med att beställa hallontårta eller sk Nalletårta. Det är tårtor med sockerkaksbottnar och syltfyllning, vaniljkräm och en massa grädde. Och längst upp hallon eller björnbär som är överkladdade med någon slags slemmig gelé. Och sen åter grädde spritsad runt kanten. Hur roligt låter det??? Så jävla tråkigt. Jag gillar inte tårta hemma. Men här är tårta något helt annat.
Här lägger man tid och omsorg på tårtorna och ingen tårta är den andra lik. När någon fyller serveras alltid minst två sorters tårtor. Och Ingen av dem äcklig gräddtårta. Oftast god chokladtårta.
Däremot så är jag inget vidare förtjust i isländska kakor. De ska alltid ha rabarbersylt i dem. Raberbersylt gör man väl inte ens i Sverige. Jag gillar raberbersmak och trodde jag skulle gilla sylten. Men den smakar inget mer än helvetes massa socker. Därför blir det ingen smak på kakorna. Bara dammigt eller segt. Är väl egentligen inte överdrivet förtjust i kakor överhuvud taget. Men en kolakaka någon gång är inte helt fel.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar